Nederland schreeuwt massaal tegen apparaten in huis

CULEMBORG, 8 januari, 2016 –41% van de Nederlanders praat of schreeuwt wel eens tegen een elektrisch apparaat. Vooral de computer of laptop moet het hierbij ontgelden. Dit blijkt uit onderzoek van Computer Care Center in samenwerking met NovioData.

Computer bron van frustratie
Ondanks de opkomst van slimme apparaten blijkt apparatuur voor veel Nederlanders nog regelmatig een bron van frustratie. Zo schreeuwt 27% van de Nederlanders wel eens tegen de computer of laptop. Ook de telefoon (19%), tv (18%), stofzuiger (12%) en het navigatiesysteem (11%) moeten het ontgelden. Opvallend hierbij is dat vrouwen vaker tegen hun computer of laptop schreeuwen en dat mannen vaker tegen hun telefoon, tv of navigatie uitvallen. Misschien een mooi voornemen voor 2016 om minder vaak tegen elektrische apparaten te schreeuwen?

Agressie tegen apparatuur met fatale gevolgen
Dat we massaal tegen apparatuur schreeuwen en praten is overigens niet nieuw. Het fenomeen waarbij negatieve gevoelens worden gebotvierd op apparaten wordt ook wel computerwoede of Technology Related Anger genoemd en uit zich in allerlei vormen variërend van een fikse scheldpartij tot fysiek geweld. In de VS en Italië zijn er zelfs incidenten bekend waarbij computerproblemen met kogels werden ‘opgelost’. Een mogelijke reden hiervoor is dat elektrische apparaten zo met ons dagelijks leven vergroeid zijn dat we ze als echte mensen zien.

Blog onderzoek
Alle resultaten van het onderzoek zijn terug te vinden op het blog van Computer Care Center. Het onderzoek in de vorm van een online enquête is gehouden onder 1000 respondenten in verschillende leeftijdscategorieën.

De Steve Jobs scholen, 12 weken verder

steve jobs school

Afgelopen augustus zijn 11 Steve Jobs scholen begonnen in Nederland. Dit is in de plaatsen Amsterdam, Almere, Breda, Emmen, Heenvliet, Maastricht, Monnickendam en Sneek. Deze Steve Jobs scholen is een initiatief van Maurice de Hond volgends het O4NT concept (onderwijs voor de nieuwe tijd).

Leerlingen gemotiveerde

Maurice de Hond stelt dat de leerlngen veel gemotiveerde zijn geworden door deze nieuwe vorm van onderwijs. Hoewel de kinderen in de eerste instantie moesten wennen, zijn ze nu erg rustig en gemotiveerd. Slecht 5% van de kinderen kan de vrijheid die deze scholen bieden niet aan.

Onderwijzers enthousiast

Ook onderwijsers die deze vorm van lesgeven hebben ervaren zijn erg enthousiast. Deze leraren zijn erg blij met hun werk op deze manier en zouden niet graag terug gaan naar de oude methodes.

Bron afbeelding